Jämför blancolån

Innan du tar ett blancolån är det viktigt att du jämför blancolån så att du hittar det lån som passar bäst för just dig. Men du bör inte bara jämföra räntan för blancolånet, även om den såklart också är mycket viktig, utan även titta på andra faktorer.

Titta på det här när du jämför blancolån

  • Utlåningsräntan. Utlåningsräntan är naturligtvis den avgörande faktorn om du hittar flera blancolån som passar bra för dig och dina behov. Det finns såklart ingen som helst anledning att betala för mycket för sitt lån. När du jämför räntor bör du titta på den effektiva räntan som är årsräntan plus alla utgifter som följer med lånet.
  • Jämför lånebelopp. Det flesta långivare erbjuder blancolån upp till 300 000 – 350 000 kr men det finns de som har både större och mindre blancolån, därför bör du såklart kolla att långivaren kan låna ut så mycket eller så lite som du vill.
  • Titta på avbetalningstiden. När du har hittat en långivare som erbjuder en låg ränta och som lånar ut det belopp du önskar bör du titta på hur lång avbetalningstid just du kan få hos dem. Eftersom långivarna av blancolån oftast gör en individuell bedömning av hur mycket man får låna och hur länge man får låna kan avbetalningstiden för just dig skilja sig lite åt mellan långivarna.
  • Titta på kraven. Långivarna har olika inkomstkrav, ålderskrav och olika krav när det gäller anställningsförhållanden, därför att de mycket viktigt att du tittar på dessa krav innan du gör din ansökan.
  • Titta på utbetalningstiden. Om du inte har bråttom med att få ditt blancolån kanske inte utbetalningstiden är så viktig, men om du behöver pengar snabbt bör du jämföra hur lång tid det tar för långivarna att betala ut ett lån. De långivare som erbjuder signering av låneavtal med e-legitimation brukar ofta betala ut blancolånet snabbare.