Små blancolån

När man talar om blancolån syftar man oftast på lån som har ett lånebelopp på 10 000 – 350 000 kr och en avbetalningstid på max 12 år, men det finns även blancolån som har en mindre lånesumma och kortare avbetalningstid. Dels finns det mindre ”vanliga” små blancolån och dels smslån som är ännu mindre och som har en ännu kortare återbetalningstid. Ja, ett sms lån är faktiskt också en sorts blancolån eftersom det inte kräver någon säkerhet, vänder sig till privatpersoner och används för konsumtion.

Mindre blancolån

De mindre blancolånen brukar ha en lånesumma från någon tusenlapp upp till 30 000 kr och har en avbetalningstid på 1 – 6 år. Här på blancolånen.se hittar du såklart såna blancolån, till exempel Moneypals lån. Fördelen med att ta ett sånt blancolån är att lånekraven är lägre, att du normalt inte behöver ha en fast anställning och att inkomstkraven brukar vara lägre än för ett vanligt blancolån. Nackdelen är att de lägre lånekraven gör att räntan blir lite högre.

Smslån

Ett sms lån brukar vara på 500 – 15 000 kr och har normalt en återbetalningstid på 14 – 90 dagar beroende på långivare, lånets storlek och dina önskemål. Andra saker som skiljer ett smslån från ett vanligt blancolån är ett det betalas ut mycket snabbare, har lägre lånekrav, har en högre ränta eftersom lånetiden är så kort och att du som ny kund ofta kan ta ett gratis smslån. Den här sortens blancolån är perfekta för dig som behöver pengar riktigt snabbt, som inte tjänar så mycket, som har betalningsanmärkningar och som vill låna gratis.